UWAGA! Produkty lub potrawy, które zawierają alergeny są oznaczone *gwiazdką. W nawiasie zamienniki dla dzieci z alergią białkową

10.11.2025

ŚNIADANIE

  • *pieczywo kukurydziane, wieloziarniste, orkiszowe 30g
  • *masło 4g
  • *ser żółty
  • ogórek kiszony 15g
  • przekąska z pestki słonecznika 30g
  • *płatki kukurydziane na mleku 250ml
  • *herbata z cytryną 250ml

ZUPA I PRZEKĄSKA

  • *zupa wiosenna z natką pietruszki 250ml (bez zabielania)
  • *weka 30g
  • *masło 4g
  • *polędwica z indyka 20g
  • herbata owocowa

OBIAD II DANIE

  • *racuchy z jabłkiem
  • banan
  • kompot jabłkowy 250ml

11.11.2025

ŚWIĘTO NIEPODLEGŁOŚCI

ŚNIADANIE

 


ZUPA I PRZEKĄSKA

 


OBIAD II DANIE


12.11.2025

ŚNIADANIE

  • *pieczywo kukurydziane, wieloziarniste, orkiszowe 30g
  • *masło 4g
  • *pasta jajeczna 20g
  • przekąska z jabłka 40g
  • *kasza manna na mleku 250ml
  • *herbata z cytryną 250ml

ZUPA I PRZEKĄSKA

  • *zupa jarzynowa z ziemniakami i koperkiem 250ml (bez zabielania)
  • *weka 30g
  • *masło 4g
  • kabanos drobiowy
  • śliwka
  • herbata malinowa 250ml

OBIAD II DANIE

  • *makaron z sosem spaghetti 180g
  • surówka pikle 30g
  • kompot owocowy 250ml

13.11.2025

ŚNIADANIE

  • *pieczywo kukurydziane, wieloziarniste, orkiszowe 30g
  • *masło 4g
  • pasta z szynki 20g (szynka, papryka, ogórek kiszony, natka pietruszki)
  • przekąska z marchewki i gruszki 30g
  • *płatki owsiane na mleku 250ml
  • *herbata z cytryną 250ml)

ZUPA I PRZEKĄSKA

  • *zupa kalafiorowa z koperkiem 250ml (bez zabielania)
  • *serek owocowy 150ml
  • chrupek kukurydziany 10g

OBIAD II DANIE

  • *gołąbki w sosie pomidorowym 180g/50ml
  • ziemniaki 130g
  • banan 60g
  • kompot owocowy 250ml

14.11.2025

ŚNIADANIE TALERZ PRZEDSZKOLAKA

  • *pieczywo kukurydziane, wieloziarniste, orkiszowe 60g
  • *masło 8g
  • polędwica z indyka 20g
  • *ser żółty 20g
  • ogórek 15g
  • szczypiorek
  • papryka 15g
  • rzodkiewka 15g
  • dżem owocowy 20g
  • *płatki ryżowe na mleku 250ml
  • *herbata z cytryną 250ml

ZUPA I PRZEKĄSKA

  • *krem z soczewicy z prażoną pestką dyni 250ml (bez zabielania)
  • *bułka maślana 30g
  • *masło 4g
  • kiwi 30g
  • herbata owocowa 250ml

OBIAD II DANIE

  • *kotlet rybny w jarzynach 70g/60g
  • ziemniaki 130g
  • kompot jabłkowy 250ml